۱.۱. بهترین منبع برای کسب اطلاعات در مورد جشنواره کدام است؟
وبسایت دبیرخانه کشوری فناوری به نشانی «http://fanavari-gam2.medu.ir» مرجع رسمی جشنواره بوده و همواره آخرین اخبار و اطلاعیه ها در آن قرار میگیرد. بعلاوه در هر استان یک نفر به عنوان رابط جشنواره تعیین شده است (سرگروه فناوری هر استان) که وظیفه هدایت و ارائه مشاوره به صورت حضوری و غیر حضوری به شرکتکنندگان را بر عهده دارد.
شرکتکنندگان محترم میتوانند با مراجعه به اداره تکنولوژی و گروههای آموزشی متوسطه استان خود و یا وبسایت دبیرخانه کشوری فناوری از شماره تلفن تماس با رابط جشنواره در استان خود مطلع گردند.
شماره تماس ۳۳۲۵۱۷۳۴ و ۳۳۲۵۱۷۳۷ اداره تکنولوژی آماده پاسگویی به سوالات همکاران می باشد.
۱.۲. مرحله منطقهای و استانی بخش «تحلیل کتابهای درسی»، «تجارب تدریس» و «تولید رسانه» چگونه برگزار خواهد شد؟
این سه بخش در جشنواره هجدهم بدون برگزاری مرحله منطقهای و استانی و به صورت تک مرحلهای برگزار خواهند شد. شرکتکنندگان در این بخش ها آثار خود را به صورت مستقیم به مرحله کشوری ارسال مینمایند. شرکت کنندگان باید تا تاریخ ۲۵/ ۱۲/ ۱۴۰۰ ثبت نام خود را تکمیل نموده و آثار خود را تا تاریخ ۲۰/ ۲/ ۱۴۰۰ ارسال نمایند.
در نسخه اولیه شیوهنامه به اشتباه به مرحله کشوری و استانی اشاره شده است.
۱.۳. تقویم اجرای مراحل منطقهای و استانی بخشهای حضور و غیر حضوری جشنواره چگونه است؟
ثبت نام در جشنواره باید حداکثر تا مورخه ۲۵/ ۱۲/ ۱۴۰۰ انجام شود.
در مورد زمان بندی مرحله استانی و منطقهای در بخشهای حضوری و غیر حضوری در هر استان به صورت مستقل تصمیمگیری خواهد شد. اما باید نتایج و آثار برگزیده تا مورخه ۱۰/ ۳/ ۱۴۰۱ به مرحله کشوری ارسال گردند. به این ترتیب هر استان با توجه به شرایط خاص خود میتواند زمانبندی مراحل مختلف داخل استان (بجز ثبت نام اولیه که باید تا مورخه ۲۵/ ۱۲/ ۱۴۰۰ انجام شود) را تغییر دهد.
۱.۴. از چه زمانی کار تهیه آثار را شروع کنیم؟
پس از اتمام مهلت ثبت نام و مشخص شدن آمار شرکتکنندگان کارگاههای آموزشی از طرف دبیرخانههای مربوطه برای شرکتکنندگان در هر محور برگزار خواهد شد. در این کارگاهها معیارهای داوری و چهارچوبهای اصلی یک اثر با کیفیت آموزش داده خواهد شد.
مقرر گردیده، در طول فروردین ماه کارگاههای آموزشی اجرا ء شوند و در طول اردیبهشت برای آپلود آثار سامانه فعال شود .
از این رو توصیه میشود که همکاران محترم در تهیه آثار عجله نکرده و صبر نمایند تا کارگاههای آموزشی برگزار شود.
۱.۵. آیا همکاران می توانند هم در قسمت طراحی پوستر و هم موشن گرافیک (هر دو در یک محور هستند) شرکت کنند؟
خیر. مطابق شیوهنامه در هر محور فقط می توان در یک موضوع شرکت نمود.
۲.۱. برای ثبت نام در بخش تحلیل محتوا، آیا کل اعضای گروه باید همزمان ثبت نام کنند یا به طور جداگانه؟
در حال حاضر فقط باید سرگروه ثبت نام نماید و لینک ثبت نام سایر اعضای گروه متعاقبا فعال خواهد شد.
۲.۲. پس از اتمام ثبت نام آیا امکان ویرایش اطلاعات وجود دارد؟
بلی. تا پایان مهلت ثبت نام ویرایش مشخصات شرکت کننده و همچنین محورهایی که در آن تمایل به شرکت دارد امکانپذیر است.
۳.۱. از هر استان چند نفر به مرحله کشوری راه پیدا خواهند کرد؟
در بخش های عملی حضوری و غیر حضوری از هر استان تنها یک اثر برگزیده به بخش کشوری معرفی خواهد شد. در سایر بخش ها همه آثار مستقیما به مرحله کشوری معرفی خواهند شد.
۳.۲. معیار های داوری در بخش تجربیات برتر دبیران کدامند؟
با توجه به گسترده بودن بخش تجربیات برتر دبیران و لزوم تدوین معیارهای مختلف برای رشتههای مختلف، در شیوه نامه هیچ اشارهای به معیارهای داوری در این بخش نشده است. این معیارها حداکثر تا مورخه ۲۵/ ۱۲/ ۱۴۰۰ (قبل از اتمام مهلت ثبت نام) از طریق وبسایت دبیرخانههای راهبری کشوری اعلام خواهد شد.
بعلاوه محورهای داوری در کارگاه های آموزشی که از طرف دبیرخانه های مربوطه برای شرکت کنندگان برگزار خواهد شده تشریح می گردد.
۴.۱. آیا یک شرکت کننده میتواند در چند محور ثبت نام کند؟
بلی. هر شرکت کننده با توجه به ابلاغ تدریس خود می تواند در چند محور مختلف شرکت نماید. مثلا در هر دو محور «تدریس غیر حضوری» و «تجارب برتر دبیران» می توانند شرکت نمایند. اما نمی توان در دو درس مختلف یک محور شرکت نمود. مثلا در بخش غیرحضوری فقط در یک درس می توان شرکت کرد.
۴.۲. آیا سرگروههای محترم نیز میتوانند در جشنواره شرکت نمایند؟
بلی. به شرط داشتن ابلاغ مجاز به شرکت می باشند و در صورت شرکت در هر بخش نباید به عنوان داور در همان بخش نیز تعیین شوند.
۴.۳. آیا مدیران و معاونین «هنرستانها» نیز میتوانند در جشنواره شرکت نمایند؟
بلی. فقط در محور مدیران مجاز به شرکت می باشند. جزئیات بخش مدیران از طریق دبیرخانه محترم مدیران پیگیری شود.
۴.۴. در محور اول آیا همکاران و هنرآموزان مدارس فنی و حرفه ای و کار و دانش هم می توانند شرکت کنند؟
خیر. این جشنواره مختص دبیران دوره دوم شاخه نظری است. از این رو در تمام محورها باید شرکت کنندگان ابلاغ تدریس در دبیرستان دوره دوم شاخه نظری داشته باشند.
۴.۵. برای شرکت در یکی از محور های جشنواره، آیا داشتن ابلاغ تدریس در همان درس الزامی است؟ و آیا همکارانی که امسال ابلاغ تدریس در یک درس خاص را ندارند میتوانند در آن محورهای مربوط به آن درس شرکت کنند؟
برای شرکت در هر محور داشتن ابلاغ در همان «گروه درسی» الزامی است.
برای مثال همکاری که در سال جاری ابلاغ درس حسابان را ندارد ولی سایر دورس مربوط به ریاضی متوسطه دوم را تدریس میکند میتواند در بخش تحلیل محتوای درس حسابان شرکت نماید. اما همکاری که امسال ابلاغ تدریس در هیچکدام از درسهای ریاضی متوسطه دوم را ندارد نمیتواند در این محور شرکت نماید.
همچنین همکاران دوره اول متوسطه اگر ابلاغ تدریس در یکی از دروس ریاضی متوسطه دوم را دارند میتوانند در تحلیل محتوای درس حسابان شرکت نمایند.
این موضوع برای همه محورهای جشنواره بجز محور «تجارب تدریس» برقرار است.
۴.۶. اگر همکاری ابلاغ تدریس در یک درس غیر مرتبط با رشته تحصیلی خود داشته باشد آیا باید در رشته تحصیلی خود شرکت کند یا آن درسی که ابلاغ مربوطه را دارد؟
ملاک شرکت درجشنواره ابلاغ سال جاری می باشد و نه رشته تحصیلی.
۴.۷. اگر ابلاغ کامپیوتری برای همکار صادر نشده باشد آیا میتواند در جشنواره شرکت نماید؟
با توجه به اینکه به دلیل مشکلات اجرایی در برخی شهرستانها و مناطق هنوز ابلاغ کامپیوتری برای همه دبیران صادر نشده است، در سامانه ثبت نام هیچ قسمتی برای بارگذاری ابلاغ کامپیوتری در نظر گرفته نشده است. اما با آماده شدن ابلاغ کامپیوتری تا پیش از اتمام روند داوری و قبل از اعلام نتایج «قطعا» این موضوع بررسی شده و آثاری که تهیهکنندگان آنها ابلاغ کامپیوتری درس مربوطه را نداشته باشند، در هر مرحلهای که باشند، از جشنواره کنار گذاشته خواهند شد.
لذا شرکتکنندگان محترم توجه داشته باشند که حتماً ابلاغ تدریس در درس مورد نظر را داشته باشند و کنترل نمایند که ابلاغ کامپیوتری آنها مغایر با آنچه تدریس میکنند نباشد.
ابلاغ تدریس دبیران مدرسههای غیر انتفایی باید توسط خود مدرسه صادر شده باشد. این ابلاغ باید به همراه مستندات اثر ارسال گردد.
۴.۸. اگر یک دبیر رسمی آموزش و پرورش در مدارس دولتی ابلاغ تدریس غیر مرتبط و در یک مدرسه غیر دولتی ابلاغ مرتبط با یکی از محورهای جشنواره داشته باشند، آیا می تواند در آن محور شرکت کند؟
این دسته از همکاران در صورتی که بخواهند به عنوان دبیر رسمی در جشنواره شرکت نمایند باید ابلاغ کامپیوتری مرتبط با آن بخش را داشته باشند. البته می توانند با ابلاغ مدارس غیر دولتی و به عنوان نیروی آزاد شرکت نمایند.
۴.۹. آیا دبیری که ابلاغ تدریس در درسهای « تفکر و سواد رسانهای»، انسان و محیط زیست و کار آفرینی» و … که در شیوه نامه ویژه مدیران و معاونین پیش بینی شده داشته باشد می تواند در این بخش ها شرکت نماید؟
خیر. در این بخشها باید ابلاغ مدیر یا معاونت داشته باشند همکاران با شرایط فوق میتواند در بخش تجربیات برتر دبیران شرکت نمایند.
۴.۱۰. اگر یک دبیر (ریاضی، فیزیک، دین و زندگی و …) فقط ابلاغ تدریس (۲۴ ساعت) در هنرستان داشته باشد می تواند در جشنواره شرکت کند؟
خیر. باید حتما در دبیرستان دوره دوم تدریس داشته باشد.
۴.۱۱. در درس آزمایشگاه علوم تجربی که همکاران رشتههای فیزیک، شیمی و … تدریس آن را بر عهده دارند، آیا همکارانی که در سال جاری ابلاغ تدریس در این درس را ندارند میتوانند در بخش موشن گرافیک مربوط به این درس شرکت نمایند؟
در این مورد آخرین تصمیم دفتر بر این شد که حتما ابلاغ آزمایشگاه داشته باشند در غیر اینصورت مجاز به شرکت نمی باشند.
۵.۱. منظور از تدریس غیر حضوری چیست؟
منظور از تدریس غیر حضوری تدریس از طریق بسترهای آموزش آنلاین نیست. تدریس باید در کلاس درس و با حضور دستکم ۸ دانشآموز انجام شود.
منظور از غیر حضوری ، یعنی بدون حضور داوران تدریس انجام خواهد شد و داوری بدون حضور شرکت کننده انجام خواهد شد.
۵.۲. حداقل و حد اکثر دانشآموزان حاضر در تدریس غیر حضوری چند نفر است؟
مطابقه شیوه نامه دستکم ۸ دانشآموز باید در کلاس درس حضور داشته باشند. اما حد اکثری برای شرکت دانشآموزان در کلاس تعیین نشده است. بدیهی است افزایش تعداد دانشآموزان میتواند کار تدریس را برای معلم سخت نماید. از این رو پیشنهاد میشود شرکتکنندگان محترم تدریس خود را با حداقل تعداد دانشآموزان انجام دهند.
۵.۳. آیا استفاده از بسترهای آموزش مجازی مانند شاد در تدریس غیر حضوری مجاز است؟
خیر. در بخش تدریس غیر حضوری تمام دانشاموزان باید در کلاس درس حضور داشته باشند و ارتباط با دانش آموزانی که از خانه و از طریق بسترهای آموزش مجازی مانند شاد، اسکایروم و … کلاس درس را دنبال میکنند مجاز نیست. به عبارت دیگر آموزش باید کاملاً حضوری بوده و به صورت نیمه حضوری نباشد. اما در طول تدریس جهت استفاده از فناوریهای آموزشی (مانند آزمون آنلاین -…) در مدت زمان محدود که باعث مشکل در کل تدریس نگردد، مجاز می باشند.
۵.۴. در بخش تدریس غیر حضوری آیا استفاده از نرمافزارهای کمک آموزشی مجاز است؟
بلی. استفاده از نرمافزارهای مختلف که بتواند به کیفیت تدریس کمک کند مجاز است. استفاده مناسب از چنین نرم افزارهایی میتواند در کسب امتیاز تکنولوژی برای اثر ارسالی مؤثر باشد. اما استفاده از نرمافزار نباید به گونهای باشد که ماهیت تدریس حضوری را کمرنگ کرده و آن را مشابه تدریس غیر حضوری نماید.
۵.۵. آیا همکاران شاغل در مدارس استثنایی باید مطابق کتاب های مختص این مدارس تدریس غیر حضوری خود را انجام دهند، یا تدریس باید مطابق کتاب های مدارس عادی انجام شود؟
مطالق کتاب عادی و سرفصلهای اعلام شده در شیوه نامه (چون انتخاب بر اساس مقایسه و همان سرفصل انجام می گیرد و همکاری نمیتواند سرفصل دیگری را تدریس کند).
۶.۱. در بخش موشن گرافیک آثار ارسالی باید در چه قالبی ارسال شوند؟
آثار در بخش موشن گرافیک می بایست در قالب فایل ویدئویی با فرمت mp4 باشد.
۶.۲. در بخش اینفوگرافیک آیا اثر تهیه شده باید به صورت افقی باشد یا عمودی؟
در شیوه نامه به افقی یا عمودی بودن اثر اشارهای نشده است. از این رو آثار میتوانند هم به صورت افقی (landscape) و هم به صورت عمودی (portrate) ارسال شوند. جزئیات این محور در وبینار تخصصی این بخش تبیین خواهد شد.
۶.۳. حجم و مدت زمان فیلمهای تهیه شده برای بخشهای مختلف حداقل و حداکثر چقدر میتواند باشد؟
• در بخش تجربیات دبیران:
o هیچ حداقلی برای فیلم ارسالی پیشبینی نشده است. اما حداکثر مدت زمان فیلم ارسالی نباید بیشتر از ۵ دقیقه باشد.
o حجم فایل ارسالی نباید بیش از ۲۰ مگابایت باشد.
• در بخش تدریس غیر حضوری:
o فیلم تدریس ارسالی نباید کمتر از ۲۰ دقیقه و بیشتر از ۳۰ دقیقه باشد.
o فایل ارسالی نباید بیشتر از ۲۰۰ مگابایت باشد.
• در بخش موشن گرافیک :
o مدت زمان اثر حداقل یک دقیقه و حداکثر ۳ دقیقه باشد.
o حجم فایل ارسالی حد اکثر ۵۰ مگابایت باشد.
در صورتی که محدودیتهای قید شده از نظر زمانی (هرچند جزئی) رعایت نشود آثر ارسالی از جشنواره کنارگذاشته شده و داوری نخواهد شد. لذا شایسته است شرکتکنندگان محترم محدودیتهای فوق را به دقت رعایت فرمایند.
۶.۴. آیا علاوه بر فیلم لازم است توضیحاتی نیز در مورد آن به صورت کتبی ارسال شود؟
خیر. نیازی به ارسال فایل متنی توضیحات به همراه فیلم وجود ندارد.
۶.۵. در محور «تجربیات برتر دبیران»، آیا امکان تدوین ویدئو وجود دارد؟
بلی.امکان تدوین ویدئو و تهیه ویدئوهای ترکیبی وجود دارد.
۷.۱. در بخش تحلیل محتوا آیا شرکتکنندگانی از دو یا چند شهرستان/منطقه/ناحیه مختلف میتوانند در یک گروه عضویت داشته باشند؟
خیر. در صورتی که در یک مدرسه فقط یک دبیر در آن درس شرکت نموده، میتواند سایر اعضای گروه خود را از سایر مدرسههای همان شهرستان/ منطقه/ ناحیه انتخاب نماید. همچنین اگر تعداد افراد شرکت کننده در یک شهرستان/ منطقه/ ناحیه فقط یک یا دو نفر است، میتوانند در قالب گروههایی با دو و حتی یک عضو در بخش تحلیل محتوا شرکت نمایند. اما در هیچ شرایطی نمیتوان گروه متشکل از دبیران یا هنرآموزان از چند شهرستان/ منطقه/ ناحیه مختلف تشکیل داد.
۷.۲. در بخش تحلیل محتوا، آیا گروهها میتوانند از همکاران خانم و آقا تشکیل شوند؟
اولویت با تشکیل گروه از یک جنسیت( برادر یا خواهر) می باشد. اما اگر در منطقه ای امکان تشکیل گروه با جنسیت واحد وجود نداشته باشد، میتوان گروه مختلط تشکیل داد.